Weekend Workshop 

De weekend workshops beeldhouwen, boetseren, schilderen, tekenen & aquarelleren worden gegeven in de weekenden buiten de zomermaanden, namelijk in de periode van januari tot mei en van oktober tot december. Ervaring is niet nodig en de inhoud van het lesprogramma is vergelijkbaar met de creatieve vakantieweken. Je kunt ook beslissen om een werkstuk verder af te maken of nieuw leven in te blazen onder deskundige begeleiding. Workshops beginnen zaterdag om 10:00 uur en duren tot zondag 16:00 uur. Ontbijt en uitgebreide lunch zijn inbegrepen.

Aankomst op vrijdagavond is op verzoek ook mogelijk met een extra overnachting en ontbijt. Dit kun je aangeven op het deelnameformulier.  Heb je zelf een voorkeur voor een bepaald weekend dan is dit (in overleg) mogelijk wanneer je minimaal met 6 personen deelneemt. Je kunt ook alleen de accommodatie huren en je eigen docent meenemen.

Het gebruik van de basisgereedschappen  zoals penselen, schildersezels, beeldhouwbokken en beitels, boetseerspatels en materialen zoals houtskool, conté, Oost-Indische inkt, potloden, kneedgom, papierklemmen en aquarelplakband zijn bij de prijs inbegrepen. Papier, schilderdoeken en verf zijn standaard aanwezig en zijn net als steensoorten & klei tegen kostprijs verkrijgbaar. Je kunt bent natuurlijk vrij om je eigen materiaal mee te nemen.

 

 

 

Doe je mee? Je hebt 7 dagen bedenktijd dus je zit nergens aan vast. Daarna ontvang je een bevestiging van ons. Op het deelnameformulier staan onze beknopte algemene voorwaarden. De volledige variant tref je bij onze contactgegevens en daar staan ook de AVG voorwaarden.

Vul je gegevens in op ons deelnameformulier  

 

Experience Workshops

Your Journey Retreat 21 t/m 24 juni ’24

Wil je jezelf onderdompelen in de magie van verbinding, herkenning & erkenning? In het moment kunnen kiezen, wat je wilt doen of juist niet wilt doen? Voel je lichaam, doe yoga, wandel, volg je intuïtie, geniet van je zintuigen, geniet van muziek, laat de natuur je voeden, mediteer en gebruik de sterke focus die je krijgt, als je hoort wat jouw lichaam je zegt. Krijg dieper inzicht en durf je te manifesteren.

In deze retraite krijg je het volgende aangeboden:

 • Begeleiding van een heel team onder leiding van Janet Cuber met alle persoonlijke aandacht, zorg, liefde en kennis.
 • Stiltewandeling door prachtig natuurgebied
 • Yoga, meditatie & ademwerk
 • 1 op 1 coaching met nazorg
 • 1x avond droom/lig concert met o.a. Hang, gong, koshi, zang, shrutibox en oceandrum door Rob Verheul
 • Soundhealing
 • Energetische massage
 • Manifestatiesessie
 • Shake therapie
 • Vuurceremonie
 • Volledige verzorging van foods & drinks door privé kok met hormoongerichte voeding
 • 4 dagen en 3 x overnachting op basis van een twee persoonskamer of tegen kleine meerprijs is een 1 persoonskamer ook mogelijk.
 • Er is plek voor slechts 12 personen
 • Informatie & aanmelding loopt via info@ janetcuber.nl of mobiel te bereiken op: 06-52685721

De klanken van de Hang, gong, zang, shrutibox en oceandrum tijdens het lig/droom concert van Rob Verheul geven een compleet andere dimensie aan muziek luisteren. Enkel je zintuig “horen” gebruiken laat je des te meer voelen. Klanken van muziek dringen rechtstreeks door in je ziel. 

Overnachten doe je in de groepsaccommodatie De Schenkerij of Het Koetshuis van Atelier dell’Arte. Hier zijn comfortabele kamers in verschillende stijlen en thema’s. De entourage draagt bij aan het tot rust komen in een landelijke omgeving, waar je niets anders hoort, dan de vogels en de kikkers, wellicht de reeën kunt zien voorbij gaan en leeft in het ritme van de natuur. Kijk voor een impressie bij het menu groepsaccommodatie.

 

Wereldpercussie Workshop

Atelier dell’Arte heeft in februari vorig jaar een weekend vol met Afrikaanse, Zuid-Amerikaanse & Indiase ritmes en klanken georganiseerd geschikt voor beginners en gevorderden.  Bij voldoende belangstelling wordt er weer een nieuwe percussie experience workshop georganiseerd. Het hele weekend is volledig verzorgd en is in sfeer van deze culturen. Op de avond van aankomst kun je lekker jammen in de muziekkamer.

Zaterdag neemt percussionist Rob Verheul je mee op muzikale reis met Conga en Djembé. Je leert samenspelen, diverse hand/slagtechnieken en verschillende ritmes die geschikt zijn voor een meer afwisselend spel op o.a. de handpan.  De avond wordt afgesloten met een droomconcert.

Zondag laat sitarspeler Jacques Platenkamp je kennismaken met de bladmuziekloze cultuur van Noord India. Diverse instrumenten als tanpura, sitar, tabla (percussie) en bansuri (fluit) worden bespeeld en toegelicht in woord en beeld. Je leert diverse patronen (tala’s) en je stem ritmisch te gebruiken bij het leren spelen van Indiase muziek.

Dit weekend is inclusief gebruik van instrumenten, 2 overnachtingen, koffie thee, hapjes en alle maaltijden. Kun je maar 1 dag of wil je niet overnachten? Voor 85 euro per dag kun je ook meedoen. Diner of Droomconcert is er dan los bij te boeken.

Je kunt ons volgen op  Facebook.com / Atelier dell’Arte

Voor meer info of je aanmelden, kun je ons e-mailen: info@atelierdellarte.nl

Trommel Workshop

Deze lessen kunnen zowel privé als in groepsverband worden gevolgd door huurders van onze accommodatie of door een extern gezelschap. Dit kan in onze eigen muziekkamer of op een andere locatie. Trommelen in combinatie met een creatieve cursus kan na de dagelijkse les want dit geeft weer een hele andere energie!
Voor groepslessen wordt er getrommeld op een djembé. Naast het aanleren van diverse Afrikaanse ritmes wordt er ruim aandacht besteed aan de basistechniek, het leren samenwerken & luisteren naar elkaar waarbij het plezier voorop staat!
Naast de djembé workshop zijn er ook andere lessen op bijvoorbeeld conga of de Hang
De lessen worden gegeven door Rob Verheul. Rob heeft ervaring met o.a. Afrikaanse, Cubaanse, Pop, Funk, Folk en Jazzmuziek. Meer info vind je op : www.robverheul.nl

Een optreden van Rob kun je hier zien:

Bruiloft, vrijgezellendag, familiefeest of verjaardagsfeest

Een unieke blijvende herinnering maken als aandenken voor een jubileum, huwelijk of speciale vriendschap. Van kleine schilderijen een gezamenlijk groot geheel maken of liever een ruimtelijk object? Deze workshops kunnen als aanvulling op een verblijf bij ons in de accommodaties of alleen als activiteit hier of op locatie elders.

We kunnen ook aanvullende workshops verzorgen zoals zelf pizza bakken in de steenoven, yoga & tai chi lessen of taarten & sieraden maken. Ook voor een feestelijke catering kan gezorgd worden. Wij maken van je persoonlijke wensen graag een feestje!

Lieve Rob en Rosa, wij willen jullie uit het diepste vanuit onze harten bedanken dat wij ons huwelijk bij jullie mochten vieren. Wat een mooi paradijsje hebben jullie. We voelde ons heel erg welkom en thuis. We vonden de communicatie heel fijn verlopen en dat jullie zo met ons mee dachten en hielpen was ook echt hartverwarmend. We komen graag nog eens terug! Liefs Sil en Eleonora