Atelier dell’Arte organiseert sinds 1992 creatieve vakantieweken, workshops en weekenden. De lessen worden gegeven door o.a. oprichtster Lisette Rozendal (beeldend kunstenaar & ABK Minerva ) en Rob Verheul (muzikant & percussionist)

Info en aanvang vakantie cursussen

De vakantiecursussen (max. 12 personen) starten vanaf 30 juni en lopen iedere week door t/m 30 augustus. Afhankelijk van de veiligheidsmaatregelen omtrent corona, passen wij de lessen aan, waarbij iedereen individueel les krijgt op een veilige afstand. Er zijn voldoende ruime eigen werkplekken aanwezig in de tuin, het atelier of onder de veranda. Ontsmettingsmiddelen worden door ons verstrekt en de contactpunten worden veelvuldig volgens de normen schoongemaakt.

Wij starten iedere zondagavond vanaf 21.00 uur met koffie & thee en gratis welkomstdrankjes om nader kennis te maken. Ontbijt & uitgebreide (voornamelijk biologische) lunches zijn een feestje! Ook persoonlijke eet allergieën zijn geen probleem. Avondeten wordt door de cursisten zelf verzorgd. Er is altijd wel iemand die graag kookt en door de gezellige samenwerking leren jullie elkaar snel beter kennen. Bovendien zijn de menu’s verrassend lekker! Voor de twijfelaars hoeft het avondeten geen probleem te zijn want de maaltijden kunnen ook worden afgehaald bij diverse restaurants in de omgeving die een ruime keuze afhaal menu’s hebben.

De lessen zijn van maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 15.30 uur. Je hebt dus de mogelijkheid om de hele dag les te krijgen.  Op woensdagmiddag is er een vrije middag maar het atelier blijft open dus je kunt naar wens doorwerken of relaxen. Er zijn geen groepsopdrachten, je kunt dus zelf kiezen waar je onderricht in wil krijgen. We beginnen de cursus dus eerst met een oriënterend gesprek zodat je een heel persoonlijk programma krijgt. Bovendien leer je heel veel van alle anderen tijdens werkbesprekingen door de diversiteit aan technieken. Vrijdag na de presentatie sluiten we de week af en is het tijd om afscheid te nemen of je proost met ons op nog een leuke week!

Gebruik van basis gereedschappen/attributen zijn bij de prijs inbegrepen. Papier, verf & schilderdoeken zijn net als steensoorten & klei tegen kostprijs verkrijgbaar. Je bent natuurlijk vrij om je eigen materiaal mee te nemen.

Boetseren (beginners & gevorderden)

We gebruiken zachte materialen als boetseer was en diverse soorten klei. Je kunt verschillende plastische technieken leren met gerichte onderwerpen of naar vrije fantasie. Leren portretteren of modelleren naar model? Organische vormen maken of leren abstraheren is ook een spannende uitdaging. Wij maken graag je individuele programma. Bij een verblijf van 2 weken is het mogelijk om je werkstuk te leren afgieten d.m.v. gipsen mallen.

Beeldhouwen (beginners & gevorderden)

Hier leer je stap voor stap het bewerken van steen. Welke raspen gebruik je voor de verschillende stenen? Diverse haktechnieken en expressiemogelijkheden komen uitgebreid in beeld. Werken in steen hoeft niet zwaar te zijn dus laat je niet weerhouden om het eens te proberen. Je kunt werken van uit een schetsontwerp of ontdekken waar de vorm van de steen je stuurt. Er wordt o.a. gewerkt met speksteen, serpentijn, albast en marmer. De stenen zijn hier tegen kostprijs aan te schaffen.

Schilderen, Tekenen & Aquarelleren (beginners & gevorderden)

Licht/donker, kleurgebruik, compositie en perspectief zijn belangrijke basisbegrippen die je op ieder niveau kunt uitwerken in model, stilleven, landschap & abstract. Gemengde technieken zijn ook een geweldige ontdekkingsreis. Hoe teken je een reisverslag? Hou je van koeien schilderen op locatie? Wij prikkelen graag je fantasie… Niets moet maar mag, dat is ons motto.

Onze doelstelling is het spelenderwijs ontdekken welke verschillende materialen en technieken goed bij jou passen om in eigen tempo, een eigen stijl te ontwikkelen zowel op teken, schilder, boetseer of beeldhouwgebied. Vergeet vooral niet om te blijven spelen en gooi die faalangst overboord! Gevorderden kunnen zich verdiepen in techniek of onderwerp. Bestaand vastgelopen werk is interessant om mee te nemen en weer in beweging te krijgen.

Tijdens de cursus kun je wisselen van schilderen naar boetseren of beeldhouwen zodat je kunt “voorproeven” of dit naar meer smaakt. Ideaal om zo je horizon te verbreden. Onze ervaring is dat een 2 wekelijks verblijf de juiste balans tussen rust en voldoening geeft.

Doe je mee? Je hebt 14 dagen bedenktijd dus je zit nergens aan vast. Daarna ontvang je een bevestiging van ons. Op het deelnameformulier staan onze beknopte algemene voorwaarden. Voor de uitgebreide variant kijk je bij onze contactgegevens. Hierbij staan ook onze AVG voorwaarden.

Vul je gegevens in op ons Deelnameformulier

Willy van Leeuwen heeft Atelier dell ‘Arte beoordeeld — 5 sterren

20 augustus Dit jaar ben ik voor de tweede keer bij Liset en Rob geweest voor een creatieve vakantie. Je hoeft geen kunstenaar te zijn. Als je graag creatief bezig bent, nieuwe materialen wilt ontdekken, wilt onderzoeken hoe creatief je bent of je eigen kunstobject wilt creëren… Je bent hier op de ideale plek! De combinatie van verzorgd worden, creativiteit, prachtige omgeving, het zwembad, de tuin, ontspanning, luieren, inspiratie van andere creatievelingen, de muzikale ondersteuning van Rob en de deskundigheid van Liset maakten deze vakantie voor de tweede keer TOP. Dank jullie wel, leuke lieve mensen! Tot de volgende keer!
Desiree Groen-Deusings heeft Atelier dell ‘Arte beoordeeld — 5 sterren
12 november 2017 om 15:43 Wij zweven naar huis…. één nacht in Dell’Arte en je ontspant alsof je een week weg bent. De sfeer, de stilte, de frisse lucht, het landschap, de geluiden van de kerkuiltjes of bosuiltje ‘s nachts en de sprankelend enthousiaste mensen.

Alles is HANDMADE en straalt warmte uit, de kamers zijn persoonlijk en knus. Geen moeite teveel, glutenvrij of scootmobiel vriendelijk….. DANK; HARTELIJKE DANK! En absoluut tot weerziens daar is geen twijfel over mogelijk.