Weekend Workshop

De weekend workshops beeldhouwen, boetseren, schilderen, tekenen & aquarelleren worden gegeven in de weekenden buiten de zomermaanden, namelijk in de periode van januari tot mei en van oktober tot december. Ervaring is niet nodig en de inhoud van het lesprogramma is vergelijkbaar met de creatieve vakantieweken. Je kunt ook beslissen om een werkstuk verder af te maken of nieuw leven in te blazen onder deskundige begeleiding. Workshops beginnen zaterdag om 10:00 uur en duren tot zondag 16:00 uur. Ontbijt en uitgebreide lunch zijn inbegrepen.

Aankomst op vrijdagavond is op verzoek ook mogelijk met een extra overnachting en ontbijt. Dit kun je aangeven op het deelnameformulier. Voor iedereen die na het volgen van een vakantiecursus in hetzelfde jaar een Weekendworkshop wil boeken geldt als bonus een korting van 5% op de prijs van de workshop.Heb je zelf een voorkeur voor een bepaald weekend dan is dit (in overleg) mogelijk wanneer je minimaal met 5 personen deelneemt. Je kunt ook alleen de accommodatie huren en je eigen docent meenemen.

Het gebruik van de basisgereedschappen  zoals penselen, schildersezels, beeldhouwbokken en beitels, boetseerspatels en materialen zoals houtskool, conté, Oost-Indische inkt, potloden, kneedgom, papierklemmen en aquarelplakband zijn bij de prijs inbegrepen. Papier, schilderdoeken en verf zijn standaard aanwezig en zijn net als steensoorten & klei tegen kostprijs verkrijgbaar. Je kunt bent natuurlijk vrij om je eigen materiaal mee te nemen.

 

Doe je mee? Je hebt 7 dagen bedenktijd dus je zit nergens aan vast. Daarna ontvang je een bevestiging van ons.

Vul je gegevens in op ons deelname formulier  

Experienceworkshops

 

“Ont-moet” retraite weekend 26 en 27 mei 2018

Wil je uit je hoofd en je hart en lichaam je laten leiden? In het moment kunnen kiezen, wat je wilt doen of juist niet wilt doen?

Voel je lichaam, doe yoga, wandel, volg je intuïtie, geniet van je zintuigen, maak muziek, laat de natuur je voeden, mediteer en gebruik de sterke focus, die je krijgt, als je hoort wat jouw lichaam je zegt. In de prachtige landelijke entourage van Atelier dell’Arte in Wapserveen.

Het “Ont-moet” Relax yoga en mindfulness weekend van 26 en 27 mei beleef je vanaf € 275,- all in. Niets moet. Dit krijg je aangeboden:

 • Relax yin yoga
 • Begeleide mindfulness wandeling door prachtig natuurgebied
 • Dagelijkse meditatie sessies
 • Een begeleide autogene ontspanning
 • Avond Droom/lig concert met o.a. Hang, gong, zang, shrutibox en oceandrum
 • “Uit je hoofd” drumcirkel
 • 2 x ontbijt, 2 x lunch, 1 x diner, koffie en thee
 • Alle maaltijden zijn huisgemaakt, vegetarisch en biologisch, zodat er rekening gehouden kan worden gehouden met eventuele dieetwensen
 • 1 x overnachting op basis van een meerpersoonskamer (op verzoek is een 1 persoonskamer mogelijk)
 • Aankomst om 10:00 uur zaterdag 26 mei en vertrek 16:00 uur zondag 27 mei.
 • Er is plek voor slechts 10 personen, dus wees er snel bij!

Meld je aan via atelierdellarte@online.nl of via ons contactformulier en geef je wensen aan. Wij geven je dan een vrijblijvende offerte en als alles naar wens is pas een reservering.

Als je naar het Relax yoga en mindfulness weekend bij Atelier dell’Arte in Wapserveen komt, geef je jezelf een groot cadeau. Aandacht voor jezelf. Want wat je aandacht geeft, gaat groeien. Dat weet inmiddels iedereen.

Het weekend van 26 en 27 mei valt in de Rode Slang Wavespell volgens de Maya wijsheid. Dagen waarin veel getransformeerd kan worden. Slang gaat over oerenergie, die via je ruggegraat omhoog stroomt. Deze oerenergie, die er voor zorgt, dat je overleeft door je instincten, is geneeskrachtig en transformerend. Dat vraagt wel een enorme focus.

In het Relax yoga en mindfulness weekend kun je deze focus krijgen door een programma, wat inspeelt op het tot rust brengen van jouw zintuigen. Je wordt uitgenodigd je zintuigen naar binnen te keren, door middel van mindful ervaren en een balans te vinden tussen de buitenwereld en jouw binnenwereld. Door chakra yin yoga, relax yoga en o.a. autogene ontspanning gegeven door Astrid Ogelo ervaar je de signalen, die je lichaam je geeft en heb je de rust en aandacht om ze echt te horen en te voelen. Bij yin yoga blijf je langer in de yoga houding en laat je de zwaartekracht zijn werk doen. Zo kom je steeds in een diepere staat van ontspanning. In echte rust vergeet je alles wat je weet en weet je alles wat je vergeten bent. De yin yoga wordt gecombineerd met mindfulness, meditatie, ontspanning en ademhaling.

De klanken van de Hang, gong, zang, shrutibox en oceandrum tijdens het lig/droom concert van Rob Verheul geven een compleet andere dimensie aan muziek luisteren. Enkel je zintuig “horen” gebruiken laat je des te meer voelen. Klanken van muziek dringen rechtstreeks door in je ziel. Tijdens de “uit je hoofd” drumcirkel voel je de kracht van het spelen van je ritme. Tijdens de trommelsessie maak je kennis met verschillende trommels, zoals conga, djembé, udu en cajon, en hoe deze worden bespeeld. Naast de theoretische uitleg kun je in de praktijk de verbinding ervaren die je voelt wanneer er in groepsverband wordt getrommeld.

Overnachten doe je in de groepsaccommodatie De Schenkerij of Het Koetshuis van Atelier dell’Arte. Hier zijn comfortabele kamers in verschillende stijlen en thema’s. De entourage draagt bij aan het tot rust komen in een landelijke omgeving, waar je niets anders hoort, dan de vogels en de kikkers, wellicht de reeën kunt zien voorbij gaan en leeft in het ritme van de natuur. Kijk voor een impressie bij het menu groepsaccommodatie.

Laad op en geef ruimte aan wat zich aandient. Het programma is vrijblijvend. Wil je een stukje alleen wandelen, een hoekje in huis of de tuin opzoeken met een boek, dan kan dat ook.

Over Rob Verheul en Astrid Ogelo:

Rob en Astrid zagen elkaar kort geleden weer terug na 18 jaar. Niet toevallig. Toeval bestaat niet. Hun paden kruisten elkaar simpelweg, omdat het zo moest zijn. Omdat ze een verbinding hebben in iets brengen aan een publiek. Vroeger was dat de feestelijke wereld muziek van de band, waar ze samen in zaten. Nu is dat anderen helpen in verbinding te zijn met hun pure zelf door tot rust te komen en in de stilte luid en duidelijk te horen en voelen, wat nu eigenlijk echt belangrijk is. Ieder op hun eigen manier. Met gevoel voor de ander, de warmte in hun persoonlijkheid en hun vermogen om anderen te begeleiden en aan te reiken wat nodig is op dat moment. Dat varieert van een woord, een muzieknoot, een aanraking tot een kopje thee of warme deken.

Astrid is holistisch life coach en Relax (yin) yoga docente bij Moyo coaching en yoga. Kijk voor meer informatie over Astrid en Moyo coaching en yoga op www.moyocoaching.nl.

Rob Verheul is sinds 1980 bevlogen door ritme en heeft door de jaren heen alle stijlen van muziek van Afrikaans tot Braziliaans, Schots en Pop, Jazz en Country gespeeld. In 2007 ontdekte hij de Hang en sindsdien heeft naast het ritme de klank een belangrijke plaats ingenomen. Tegenwoordig geeft hij concerten op festivals zoals: Manana manana, Kuna en de Zwarte Cross, speelt op uitnodiging op bruiloft, begrafenis of huisconcert en geeft snoezelconcerten voor meervoudig gehandicapten op o.a: Frion, ‘s-Heerenloo en het Bouwhuis. Volg de link voor een impressie van de Hang: https://youtu.be/xkZATaztMHI

Wereldpercussie 16,17 & 18 november

Atelier dell’Arte heeft al in februari een weekend vol met Afrikaanse, Zuid-Amerikaanse & Indiase ritmes en klanken georganiseerd geschikt voor beginners en gevorderden. Op 16, 17 & 18 november wordt er weer een nieuwe percussie experience georganiseerd. Het hele weekend is volledig verzorgd en is in sfeer van deze culturen. Op de avond van aankomst kun je lekker jammen in de muziekkamer.

Zaterdag neemt percussionist Rob Verheul je mee op muzikale reis met Conga en Djembé. Je leert samenspelen, diverse hand/slagtechnieken en verschillende ritmes die geschikt zijn voor een meer afwisselend spel op o.a. de handpan.  De avond wordt afgesloten met een droomconcert.

Zondag laat sitarspeler Jacques Platenkamp je kennismaken met de bladmuziekloze cultuur van Noord India. Diverse instrumenten als tanpura, sitar, tabla (percussie) en bansuri (fluit) worden bespeeld en toegelicht in woord en beeld. Je leert diverse patronen (tala’s) en je stem ritmisch te gebruiken bij het leren spelen van Indiase muziek.

Dit weekend is inclusief gebruik van instrumenten, 2 overnachtingen, koffie thee, hapjes en alle maaltijden. Kun je maar 1 dag of wil je niet overnachten? Voor 75 euro per dag kun je ook meedoen. Diner of Droomconcert is er dan los bij te boeken.

Je kunt ons volgen op  Facebook.com / Atelier dell’Arte

Voor meer info of je aanmelden, kun je ons e-mailen: atelierdellarte@online.nl

Trommel Workshop

Deze lessen kunnen zowel privé als in groepsverband worden gevolgd door huurders van onze accommodatie of door een extern gezelschap. Dit kan in onze eigen muziekkamer of op een andere locatie. Trommelen in combinatie met een creatieve cursus kan na de dagelijkse les want dit geeft weer een hele andere energie!
Voor groepslessen wordt er getrommeld op een djembé. Naast het aanleren van diverse Afrikaanse ritmes wordt er ruim aandacht besteed aan de basistechniek, het leren samenwerken & luisteren naar elkaar waarbij het plezier voorop staat!
Naast de djembé workshop zijn er ook andere lessen op bijvoorbeeld conga of de Hang
De lessen worden gegeven door Rob Verheul. Rob heeft ervaring met o.a. Afrikaanse, Cubaanse, Pop, Funk, Folk en Jazzmuziek. Meer info vind je op : www.robverheul.nl

Een optreden van Rob kun je hier zien:

Bruiloft, vrijgezellendag, familiefeest of verjaardagsfeest

Een unieke blijvende herinnering maken als aandenken voor een jubileum, huwelijk of speciale vriendschap. Van kleine schilderijen een gezamenlijk groot geheel maken of liever een ruimtelijk object? Deze workshops kunnen als aanvulling op een verblijf bij ons in de accommodaties of alleen als activiteit hier of op locatie elders.

We kunnen ook aanvullende workshops verzorgen zoals zelf pizza bakken in de steenoven, yoga & tai chi lessen of taarten & sieraden maken. Ook voor een feestelijke catering kan gezorgd worden. Wij maken van je persoonlijke wensen graag een feestje!

Lieve Rob en Rosa, wij willen jullie uit het diepste vanuit onze harten bedanken dat wij ons huwelijk bij jullie mochten vieren. Wat een mooi paradijsje hebben jullie. We voelde ons heel erg welkom en thuis. We vonden de communicatie heel fijn verlopen en dat jullie zo met ons mee dachten en hielpen was ook echt hartverwarmend. We komen graag nog eens terug! Liefs Sil en Eleonora