Atelier dell’Arte organiseert sinds 1992 creatieve vakantieweken, workshops en weekenden. De lessen worden gegeven door o.a. oprichtster Lisette Rozendal (beeldend kunstenaar & ABK Minerva ) en Rob Verheul (muzikant, percussionist en autodidact)

Doe je mee? Vul je gegevens in in ons deelname formulier

Info & Aanvang

De vakantiecursussen (max. 12 personen) starten vanaf half juni en lopen door t/m eind augustus. Wij starten iedere zondagavond vanaf 21.00 uur met een welkomstdrankje om nader kennis te maken. Ontbijt & uitgebreide lunches zijn een feestje! Ook persoonlijke diëten zijn geen probleem. Avondeten wordt door de cursisten zelf verzorgd. Er is altijd wel iemand die graag kookt en door de gezellige samenwerking leren jullie elkaar snel beter kennen. Bovendien zijn de menu’s verrassend lekker! De lessen zijn van maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 15.30 uur. Op woensdagmiddag is er een vrije middag maar het atelier blijft open dus je kunt naar wens doorwerken of relaxen. Vrijdag na de presentatie sluiten we de week af en is het tijd om afscheid te nemen of je proost met ons op nog een leuke week!

Gebruik van basis gereedschappen/attributen zijn bij de prijs inbegrepen. Papier, verf & schilderdoeken zijn net als steensoorten & klei tegen kostprijs verkrijgbaar. Je bent natuurlijk vrij om je eigen materiaal mee te nemen.

Boetseren (beginners & gevorderden)

We gebruiken zachte materialen als boetseerwas en diverse soorten klei. Je kunt verschillende plastische technieken leren met gerichte onderwerpen of naar vrije fantasie. Leren portretteren of modelleren naar model? Organische vormen maken of leren abstraheren is ook een spannende uitdaging. Wij maken graag je individuele programma. Bij een verblijf van 2 weken is het mogelijk om je werkstuk te leren afgieten d.m.v. gipsen mallen.

Beeldhouwen (beginners & gevorderden)

Hier leer je stap voor stap het bewerken van steen. Welke raspen gebruik je voor de verschillende stenen? Diverse haktechnieken en expressiemogelijkheden komen uitgebreid in beeld. Werken in steen hoeft niet zwaar te zijn dus laat je niet weerhouden om het eens te proberen. Je kunt werken van uit een schetsontwerp of ontdekken waar de vorm van de steen je stuurt. Er wordt o.a. gewerkt met speksteen, serpentijn, albast en marmer.

Schilderen, Tekenen & Aquarelleren (beginners & gevorderden)

Licht/donker, kleurgebruik, compositie en perspectief zijn belangrijke basisbegrippen die je op ieder niveau kunt uitwerken in model, stilleven, landschap & abstract. Gemengde technieken zijn ook een geweldige ontdekkingsreis. Hoe teken je een reisverslag? Hou je van koeien schilderen op locatie? Wij prikkelen graag je fantasie… Niets moet maar mag, dat is ons motto.

Onze doelstelling is het spelenderwijs ontdekken welke verschillende materialen en technieken goed bij jou passen om in eigen tempo, een eigen stijl te ontwikkelen zowel op teken, schilder, boetseer of beeldhouwgebied. Vergeet vooral niet om te blijven spelen en gooi die faalangst overboord! Gevorderden kunnen zich verdiepen in techniek of onderwerp. Bestaand vastgelopen werk is interessant om mee te nemen en weer in beweging te krijgen.

Tijdens de cursus kun je wisselen van schilderen naar boetseren of beeldhouwen zodat je kunt “voorproeven” of dit naar meer smaakt. Ideaal om zo je horizon te verbreden. Onze ervaring is dat een 2 wekelijks verblijf de juiste balans tussen rust en voldoening geeft.